ANA MENÜ

CAMİLER HAFTASI

Haşim ALTUN

ÖZGEÇMİŞİ

1954 Yılında Taşköprü ilçesinde doğdu. Önce Kur’an-ı Kerim öğrendi.  11 yaşında hafız oldu. Medrese usulü Arapça okudu. Zamanın ilçe müftüsünden Tashih-i  Huruf  ve kıraat dersleri aldı. İlkokulu dışarıdan verdikten sonra ortaokula kaydoldu. Daha sonra imam hatip lisesine başladı. Buradan mezun olduktan sonra aynı yıl Yüksek İslam Enstitüsüne girdi.
        Yüksek İslam Enstitüsünden mezun olduktan sonra 1983 yılında Erzurum ili Narman ilçesi İlçe Müftüsü olarak atandı. Bu görevde iken askere gitti ve askerlik görevini yedek subay olarak yaptıktan sonra aynı görevine geri döndü.
         1986 yılında Kastamonu İli Çatalzeytin İlçe Müftüsü,
         1987 yılında Almanya Mainz Başkonsolosluk Bölgesinde Din Görevlisi,
         1993 Yılında Zonguldak İli Eflani İlçe Müftüsü;
         1997 Yılında Boyabat İlçe Müftüsü;
         2002 yılında Fransa’nın Strazburg Başkonsolosluğunda Koordinatör Din Görevlisi, Din Hizmetleri Ataşeliği ve DİTİB Başkanlığı görevlerinde bulundu.
         2006 yılında Kastamonu İl Müftülüğüne İl Vaizi olarak atandı.
         06.11.2013 tarihinde Kastamonu İl Müftülüğü’ne İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.
                Evli ve Üç Çocuk babasıdır.

İsmail Hakkı SELİM

ÖZGEÇMİŞİ

Trabzon'un Araklı ilçesinde 1952 yılında doğan İsmail Hakkı Selim, ilkokulu Araklı'da, ortaokul ve liseyi İstanbul'da tamamladı. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü mezunu olan Selim, yurdun birçok bölgesinde imam hatiplik, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde vaizlik yaptı. Bir süre Hollanda'da din hizmetleri görevi de yapan Selim, yurt dışı görevini tamamladıktan sonra Sakarya'nın Taraklı, Hendek, Kocaali müftülüklerini yürüttü. 2004'te Sakarya İl Müftü Yardımcılığına getirilen evli ve üç çocuk babası Selim, 2008'den bu yana Sakarya Merkez Erenler Müftülüğü görevini yürütüyordu. 2012 kasım ayında Kastamonu İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başlamıştır

YÜKSEL BAŞKAN

ÖZGEÇMİŞİ

1972 Yılında Kastamonu İli Küre İlçesi Belören Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, İmam-Hatip Lisesi orta kısmını İnebolu’da Lise kısmını Kastamonu İ.H.L’de tamamladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Pendik Haseki Eğitim Merkezinde Vaizlik ve Müftülük İhtisas Kursu’nu başarı ile bitirdi. İstanbul Büyükçekmece’de bir süre Vaizlik yaptı. Bingöl İli Karlıova İlçesine 2006 yılında Müftü olarak atandı. 04.12.2008 tarihinden itibaren Karabük İli Ovacık İlçesi, İlçe Müftüsü olarak devam etmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kastamonu İl Müftü Yardımcısı olarak 16/08/2013 tarihi itibarı ile başladı.